torsdag 9. mars 2017

hangover og litt sånn

Øynene mine er limt sammen fra gårsdagens middelssmarte beslutninger. Jeg vet stemmen min er hes og uten å teste det setter jeg meg opp. Kikker på speilbildet mitt i vinduet. Skitne docs slengt over et rotete gulv. Hodet mitt virrer, uten å helt spinne. Klapper meg selv på ryggen for å ha chugga ei liter vann før jeg sovna igår. Sjekker kontofon mens jeg pusser tenna litt ekstra. Fyller to flasker vann: en til plantene, en til meg. Gnir meg i ansiktet, må se an starten på dagen litteranne.

Tom for all rugsprøen jeg smugla med ned, og jeg tror jeg syns det er litt mer trist enn det som er sosialt sett innafor å føle om knekkebrød. Får spise litt appelsin istedenfor.

Slentrer ned til James street for å kjøpe kaffi. Arctic Monkeys, og sola filtreres mellom gummitrær og store grønne blader. Snap out of it, synger Alex. Går i takt med musikken som om det var en musikkvideo filma med drone. Syns et øyeblikk at jeg skal bli videographer, men den ambisjonen svevde forbi like fort som den dukka opp.

To uker til jeg er 22. To-og- tyve. Begynner å føle at alderen min høres litt voksen ut. Tenker på meg selv da jeg var 12, tror hun hadde blitt fryktelig gira hadde hun hørt om alt jeg har fått til. At jeg greide helt fint å kutte ut giftige mennesker, at jeg ennå bryr meg masse om dyr og at jeg fikk til å reise. Noe jeg gjør syns hun nok er teit også, som å dra på byen og drikke vodka sodas.

Jeg drømmer om festivaler jeg har tenkt meg på, har ennå ikke slottsfjellpass, og drømmer om splendour, seeeelv om jeg spiste gulrot og hummus til middag to dager på råd. Budsjettet er snauere enn hårklippen til en i førstegangstjeneste, og jeg er rimlig glad for at jeg vant 12 gratis kaffi på Quest lotteriet. Gleder meg til kaffi, og krysser fingra for at bursdagen min bidrar til litt finansiell stabilitet. Sånn er det vel å være student, man skal vel føle litt på at det ikke strekker til, mens lånet baller seg på.

Gleder meg til å fremkalle filmen min, når jeg får penger til det og ber for at noe er i fokus. Koselig er det vel kanskje uansett. Koser meg med detta.


2 kommentarer:

  1. Det er lov å savne knekkebrød. Om du har mulighet til å komme deg til IKEA så kan du kjøpe der. Det var min redning da jeg bodde i utlandet. Håper du får en fin dag!

    SvarSlett
  2. fuck, savner å være i burleigh med deg <3

    SvarSlett

legg gjerne igjen noen ord.