søndag 26. oktober 2014

om de siste dagene + forgiftning

Siden sist jeg stakk hodet innom har både grader, humør og løv fallt. Det har vært sol i helgen så humøret er på vei opp igjen heldigvis. Jeg har jobbet og fått ny stor varm seng jeg ruller rundt i (som jeg ikke dytter ole ut av på natta jippi). Stua er foreløpig et kaos av et påbegynt oppussingprosjekt og jeg har brent ned mitt mango/fersken-duftlys i løpet av flere dukkerter i badekaret de siste dagene.

Dagene har gått fryktelig fort og jeg har prøvd å få satt med ned med dere og skrevet litt her, men så har jeg plutselig fått en "hei, kan du jobbe i dag"-melding og som tilkallingsvikar takker jeg selvfølgelig ja, også blir det liksom ikke noe blogging på meg. Jeg vil jo gjerne levere her på bloggen, og har jeg ingen bilder å legge ved så er det ikke noe ålreit å publisere heller egentlig. 


Men! Igår dro jeg med meg kameraet til byen. Jeg må tvinge meg selv til å ta med meg kameraet utenfor huset, jeg angrer jo sjeldent på at jeg har det med (oftere anger jeg jo på at jeg lot det ligge). Om nettene har jeg i den siste tiden ligget våken til to-tre og når jeg først sovner så har jeg flere mareritt i løpet av en natt. Jeg har mye erfaring med mareritt men tidligere har det vært mer "angst i drømmer". Det vil si; ikke så fæle situasjoner, men det bare føles ekstremt ubehagelig. Denne gangen har jeg hatt helt forferdelig dramatiske og groteske mareritt og jeg har ikke forstått hvorfor.

Så slo det meg at dette kan ha noe med at jeg forgifter kroppen min med enorme usunne mengder kaffi hver dag. Koffein er jo et giftstoff og det er jo greit med en kopp til frokost. Problemet er bare det at jeg drikker 5-10 svære kopper hver dag til vanlig, og med tanke på at én kopp kaffi er i kroppen din i 8-14 timer, så skal det ikke mye til for å forstå at dette kanskje ikke er så bra. 


Som et resultat av dette har bestemt meg for å kutte drastisk ned på koffeinmengden jeg inntar daglig. Dagene etter jeg bestemte meg for dette har jeg hatt fæle migreneanfall, kaldsvetta, vært kvalm og svimmel - generellt skikkelig dårlig. Noe jeg regnet med at var sykdom, men da jeg drakk kaffe tidligere i dag kviknet jeg til betydelig og hodesmertene forsvant nesten helt. Rødt flagg! 


Jeg elsker virkelig kaffe, men jeg tror kroppen prøver å si ifra om noe her. Derfor skal jeg høre på det, og prøve å drikke mye mindre kaffe!

5 kommentarer:

 1. Har drukket altfor mye kaffe i perioder selv... det har vært en periode eller to hvor jeg har vært veldig langt nede hvor jeg ikke har spist på flere døgn, bare drukket store mengder kaffe. Sykt at det faktisk går an, men anbefaler absolutt ikke. Så har du problemet med at kaffe kan ødelegge døgnrytmen din fullstendig;).

  Uff, elsker seriøst kaffe, men sunt i store mengder er det absolutt ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. uff det hørtes absolutt ikke sunt ut, nei! skal ikke sjekke det ut for å si det sånn, har nok med det jeg allerede sliter med!

   Slett
 2. Det høres svært lurt ut å kutte ned på kaffe mengden... jeg er svært sensitiv til mat, lukter, stemninger osv. og tåler absolutt ikke kaffe. hjernen flyr i vinkler. Men jo, det er vanlig å bli så dårlig siden koffein gir et såpass stort kikk til kroppen blir den fryktelig sårbar når man kutter ned på det. Det er for det beste selvsagt, og selv om det er en grusom avvending fase føles det fantastisk godt i ettertid!

  SvarSlett

legg gjerne igjen noen ord.