onsdag 8. oktober 2014

anbefaling: to fine filmer

Jeg tenkte jeg skulle gjøre noe jeg ikke har gjort før på denne bloggen. Det var dette innlegget jeg refererte til isted, nemlig anbefale dere noe. Håper dere liker det.

Amélie
Første filmen jeg har tenkt å anbefale dere er ikke en direkte ny film. Det er en fransk film fra 2001 som jeg egentlig alltid har hatt planer om å se, men ikke har fått gjort før nå i det siste. Den er både visuelt fin og veldig koselig. Jeg verdsetter veldig hvordan den er fremført og Amélies personlighetstrekk. Absolutt en helskjønn film som fikk meg til å smile så bredt at jeg fikk vondt i kinna. 

(Finnes med engelsk tekst på amerikansk netflix)


Her
Denne filmen er fra i fjor og mye nyere. Jeg hadde høye forventninger til denne filmen og den var enda finere enn jeg hadde trodd. Denne er også visuelt utrolig vakker filmteknisk og behagelig å se på. Jeg ble fort revet med i denne filmen og den fikk meg til å smile, gråte og være takknemlig for all fysisk kontakt som klemming, kyssing og pusing. Denne burde du absolutt se.


Har du et fint filmtips du syns jeg burde sjekke ut? 

14 kommentarer:

 1. Skal virkelig sjekke disse ut, trenger en liten avkobling.

  Kan du forresten kanskje lage et innlegg en gang om noen tips til oss som går på vgs (jeg har nettopp begynt på vg1) om skole, skolearbeid og hvordan komme seg gjennom strevet? Jeg går på studiespesialiserende, men allerede er det helt kaos selv om jeg prøver mitt aller, aller beste å holde følge og gjøre alt som skal gjøres. Vurderer å bytte til medier og kommunikasjon på Noroff til neste år, det er kanskje noe jeg ville trives bedre med. Har liksom ingen venner heller, uff.

  Elsker bloggen din! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. De er absolutt verdt det!

   Jeg gikk medier og kommunikasjon på videregående, som du kanskje vet. Det var helt riktig for meg fordi det var veldig motiverende med tanke på friheten og at du kan gjøre nesten hva du vil, disponere tiden selv og du må ikke sitte på en ubehagelig stol og stirre så øya krysser opp mot ei tavle.

   Både slutten av første og gode deler av andre året mitt på videregående var jeg veldig veldig syk psykisk. Fraværet mitt var enormt høyt og jeg presset meg i perioder så hardt at jeg fikk skikkelig slag i trynet for det senere. Jeg er ikke den beste å få råd av men mitt beste råd for en surrete og usystematisk person er "velg".

   Du kan på en måte velge å gjøre alt men ikke prestere godt på mye, eller så kan du velge ut store, tidskrevende oppgaver og gjøre det beste du kan på de. Det gjorde jeg. Det er ikke bra å presse seg når du kjenner at det blir for mye. Velg velg velg.

   Jeg ønsker ikke skrive et utfyllende innlegg her på bloggen siden jeg var så dårlig som jeg var i vgsperioden, men send meg gjerne mail på iiduunn@hotmail.com med flere spørsmål så skal jeg gi deg et utfyllende svar med alt jeg kan der.

   <3 hjerte

   Slett
 2. Hurra for to nye tilskudd på "filmer jeg vil se"-lista! Jeg så nylig en film kalt The Reader som jeg syns var veldig fin. Precious, Blue Jasmine, Untouchable, Soul Surfer og Whip It er også veldig gode filmer, etter min mening i alle fall. Klem <3

  SvarSlett
  Svar
  1. skal notere meg de, tusen takk. <3

   Slett
 3. Å, legg gjerne ut flere filmtips, eller kanskje bøker? Spennende å se hva du liker. Jeg synes du burde se Oslo 31. August, om du ikke har sett den. Skal sjekke ut disse!

  SvarSlett
  Svar
  1. ja det kan jeg definitivt gjøre. jeg leser en veldig fin bok nå som jeg kan nevne senere!

   Slett
 4. Du skriver så utrolig fint. Burde skrive en bok, du! (eller mange)

  SvarSlett
  Svar
  1. åååååååååååååååååhhh, tusen hjerter til deg. takktakktakktakktakk

   Slett
 5. Du har en veldig enkel og fin blogg. Jeg merker at jeg på en måte blir litt rolig av å klikke innom bloggen din og lese dine tanker og meninger. Du er nok favorittbloggeren min!

  SvarSlett
  Svar
  1. åhh, så utrolig hyggelig. dette var kjempekoselig å våkne til!

   Slett
 6. Hei søteste Idunn.
  Har ikke så mange filmtips å dele, men Perks of Being a Wallflower er veldig fin.
  Syntes det var veldig koselig å se at du anbefalte Amelie, har sett den mange ganger sammen med mamma. Var i Paris med mamma og måtte selvfølgelig innom cafeen til Amelie og spiste Creme Brulee. Du burde forresten også se Sammen er vi mindre alene, samme skuespilleren som i Amelie.

  Synes det er supert at du blogger endel igjen. Håper du har hatt en super dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så koselig. Jeg vil også se kaféen på ordentlig åh, det hørtes fint ut. Jeg elsker perks of being a wallflower! skal notere meg den andre.

   Tusen takk, fine du.

   Slett
 7. Åh, som jeg elsker bloggen din! Og så utrolig koselig med filmtips, trengte det absolutt. Har et filmtips tilbake: Submarine. Den er litt merkelig, men den er så artig og koselig på en slags Perks-måte. Virkemidlene er også utrolig kule. Pluss, Alex Turner har laget soundtracks til den, så den har bra musikk i tillegg! Takk for syltetøyoppskriften, forresten. Det ser så godt ut at jeg er nødt til å prøve! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. åhhh, den må jeg se! takk for tips finis. syltetøyet er fan tas tisk. <3

   Slett

legg gjerne igjen noen ord.