torsdag 9. oktober 2014

verdens beste eplesyltetøy

Ettermiddagen igår brukte jeg på å bake hveteboller med eplefyll. Det var en improvisert oppskrift ettersom jeg kun har smakt det én gang og aldri funnet oppskriften på de. Men de ble virkelig kjempegode og var veldig populære, så når jeg får oppskriften på stell og husker hva jeg gjorde så skal jeg dele den med dere. Men! Eplefyllet/eplesyltetøyet ble så sinnsykt godt at jeg har spist opp over halvparten av det som ble til overs, så det må jeg nesten dele med dere for jeg har ikke samvittighet til å holde den for meg selv.

Jeg brukte 10-12 hageepler og det ble rikelig med syltetøy.


--
Verdens beste eplesyltetøy

10-12 epler
2-3 ss kanel
3 ts vaniljeestrakt
1 dl vann
(smak til med sukker)


Skrell alle eplene og skjær opp til passe små biter/båter så de kjappere blir gjennomkokt. 


Kok opp vannet, vaniljeestrakten og kanel
Legg så oppi eplene, rør og la eplene småkoke til de blir myke. Rør om av og til.


Så kan du begynne å smake til med sukker. Kok opp etter at du har tilsatt sukkere for at det skal løse seg opp og blande seg ut.



Nå løper jeg på jobb. Kos dere!

15 kommentarer:

  1. Åh dette må jeg prøve. Høres kjempegodt ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. det burde du absolutt. er fantastisk!

      Slett
  2. Gleder meg til å teste ut denne. Du er kjempeflink til å virkelig sette pris på de fine tingene i livet og rundt deg, Du må være den eneste personen jeg vet om som har de samme interessene som meg. Du må være min sjelevenn, tror jeg.

    SvarSlett
    Svar
    1. åh, amanda. takk og takk og takk. dette varmet meg godt. takk

      Slett
  3. Lite fan av epler annet enn i fersk ubehandlet form, men legg gjerne ut hvetebolleoppskriften. Var bollene sånn ordentlig saftige og luftige? Synes det er så sykt godt. Burde tatt meg tid til å bake oftere. Du får meg til å tenke over de små viktige tingene i hverdagen som jeg aldri setter nok pris på, takk.

    SvarSlett
    Svar
    1. åh, denne kommentaren skal jeg ta med meg til en grå dag. tusen takk hvem du nå er. jeg er så takknemlig for slike fine kommentarer som dette.

      Slett
    2. forresten, hvetebollene var luftige og lette! kan dele den etter hvert når jeg som sagt finner ut av den!

      Slett
    3. Så bra, det er nok samme som sist.

      Slett
  4. Svar
    1. det er SÅ SYKT GODT du kommer ikke til å angre altså.

      Slett
  5. Liker den nye headeren veldig godt! Så høstlig og og inspirerende - selv til hvor enkel den er! :)

    SvarSlett
  6. Skal prøves! Forresten, har du prøv å lage eplepannekaker? Hvis ikke, så må du prøve det! Perfekt søndagsfrokost nå på høsten :) Bare skjær epler i skiver og stek med pannekakerøren <3 Og usunne mengder med sukker og kanel, selvfølgelig!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nam! godis, det må jeg prøve. takk for tips!

      Slett
  7. Tusen takk for denne oppskriften. Har laget denne forrige uken. Det var kjempe gode. Sp idag lager jeg igjen. Det blir mange syltetøy det for en helt år.

    SvarSlett

legg gjerne igjen noen ord.