tirsdag 17. mars 2015

tanker fra underveis: paris

16. februar, klokken 07:20
Jeg tok toget fra lincoln stasjon før solen stod opp. Jeg har margin på dobbelt så mange timer enn det jeg egentlig trenger, men dette toget var det billigste.

16. februar, klokken 11:39

Smørcroissant, jordbærsyltetøy og café au lait. Innstiller hodet, hjertet og magen for paris.

idunn (1) - croissant (0)

16. februar, klokken 15:06

Noe jeg har lagt ekstra merke til ved det å reise alene er hvor utrolig mye mer du legger merke til av alt som foregår rundt deg. Plutselig så er det omgivelsene du bruker all oppmerksomheten på.

20 min senere

Det jeg savner mest med en reisepartner akkurat nå er å passe bagasjen mens jeg springer på toalettet. Flyplasstoalettbåsene her på gatwick er for trange for min store rosa koffert, som jeg ikke får sjekket inn grunnet innsjekkingen ikke har åpnet. Godt å ha partyblære, si.17. februar, klokken 18:25

Foten min er uutholdelig og jeg er slått ut av smerte, lite søvn og sterke medisiner. Har vært sengeliggende i snart et døgn. Spiser mitt første måltid i Paris nå. Fantastisk røbetsuppe og mozarellatoast. 200 meter fra døra mi.

18. februar, klokken 14:13

Våget meg ut med dobbel dose av anbefalt mengde smertestillende og har funnet en hyggelig brunsjkafé. Mål for ettermiddagen/kvelden: fange et metrokart, finne louvre og se eiffeltårnet blinke.

Untitled


18. februar, klokken 20:08

Nå er jeg omsider i paris (mentalt).

19. februar, klokken 17:10

Dumt: Har kastet meg opp vrengt 2/3 av dagen. Om det er bivirkninger eller matforgiftning fra gårsdagens sjømat tør jeg ikke si.
Bra: Jeg har fanget baguetter, "pringles", en flaske chardonnay og Karl kommer imorgen tidlig. Jeg føler meg for øyeblikket som den señoritaemojien.


20. februar, klokken 16:44
Karl er her og betennelsen i foten min kommer seg. Vi er akkurat nå på café de flore og drikker verdens mektigste og søteste kakao. 

21. februar, klokken 17:57
Varm, oransj vårsol går ned bak eiffeltårnet og parishjulet. Denne byen er smellvakker, og jeg skjønner folk som forelsker seg. I byen altså.

på vei til d'orsay

22. februar, klokken 12:10

Det er sant det de sier: utelivet her er helt sjukt. 

22. februar, klokken 18:03

Musée d'Orsay var mye følelser, utrolig vakkert og veldig magisk. Det var gratis inngang siste timen, men det var så enormt (i størrelse og følelser): en time er altfor lite. Hadde ikke dette vært siste dagen hadde jeg dratt tilbake imorgen. (nå skal jeg sende melding til norsklæreren min fra videregående som insisterte på at jeg skulle ta meg turen hit).

23. februar, klokken 17:01

Au revoir.

au revoir

10 kommentarer:

 1. Altså, FOR noen innlegg du har levert i det siste! Bildene er til å dåne av. Ser ut som en fantastisk flott reise. Takk for sist :)

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk, åshild! så utrolig hyggelig å høre. :)

   Slett
 2. Ahh, så herlig og vakkert skrevet og bildene dine er nydelige! :D

  SvarSlett
 3. Nydelig! Håper så veldig å ta meg en tur til Paris om ikke så lenge!

  SvarSlett
  Svar
  1. "paris er alltid en god idé"

   Slett
 4. Å, så fint skrevet, g for noen myke og fine bilder! Jeg holder selv på med Paris-mimring for tida, og savner byen litt ekstra om våren, og dette innlegget gir meg lyst til å reise tilbake sporenstreks!

  SvarSlett
  Svar
  1. det heter jo at paris alltid er en god idé, og jeg ser ingen grunn god nok til å ikke dra!

   Slett
 5. Åh, liker disse innleggene. Sååå fint.

  SvarSlett

legg gjerne igjen noen ord.