søndag 22. november 2015

den siste tiden..

Det går lang tid mellom hver gang jeg setter meg ned her, og det er ikke med vilje men jeg greier heller ikke unngå det. Det har vært skolearbeid og sola som har tatt mesteparten av tiden min de siste månedene. Jeg trodde jeg kom til å skrive masse her (og jeg har skrevet tjue utkast siden sist som jeg ikke har postet), og ta mengder med bilder, men jeg er for opptatt av å leve. Instagram tar jeg meg tid til da, så slenger meg et par derfra.

a wild markus appeared

September var et vindkast og jeg blåste nesten bort mens dagene ble fort varmere den første vårmåneden her. Det var mye torden, regn og lyn, men også de første ordentlige varme dagene. Cas dro også i september og det var leit fordi hun liker jeg godt. Jeg kjøpte bilen hennes for en tusenlapp: en bulkete sølvgrå toyota som jeg har døpt Vera. Dessverre må jeg selge hu igjen til jul, men skitt au, tusenlapp - hva kan man forvente? Ellers var jeg var flink til å løpe og fikk enda flere fregner på nesa.

vera
I live here

Jeg har jobbet med skolearbeid, rulla rundt i sola, svømt i stillehavet, vært på markeder og kjøpt lokalgrønnsaker, smykker, og kjoler, valgt mer og mer vegansk og organisk i matveien. Og følt meg tidevis veldig bra i egen kropp og sinn.

coco bowl
Untitled

Cold pressed kaffi (kald presskannekaffi) er nye favoritten, og fått en australsk venn som heter Holly! Vi drikker vin og spiser veggiføde og ler sammen. Av mormor har jeg fått undervannskamera som er stas og gøy! Ååh som jeg gleder meg innmari til å bruke i nordqueensland! Jeg har sett hvaler leke, solen gå ned i pastellfarger fra burleigh hill, drukket rødvin, blitt solbrent, gjort skolearbeid på kaféer og under lilla trær, sett kakaduer, iguana, possum og smådrager, jobbet mer med skole, kjørt opp til brisbane for å møte Cas, ligget mer på stranda, gjort ferdig eksamner og skolearbeid for i år og for noen uker siden fikk jeg sommerferie! Jeg er så kry, fordi jeg fikk høyeste karakter i min siste innlevering i creative writing. Det var moro.

windy in new dress
Untitled

Både Malin og Markus har dratt hjem til Norge nå. De siste dagene har jeg lest litt, skrevet litt, badet i rock pools, gått tur, danset, tilbedt sola og jeg prøver å nyte dagene så godt jeg kan. Jeg så en liten flokk kenguruer på vei hjem fra currumbin her om dagen. De var nysgjerrige på meg, men brydde seg ikke at jeg kom bort til dem. Babykenguruene er bare sååå søte, herregud. Det er veldig fin opplevelse å se dyreliv som er lykkelige og i naturlige omgivelser i det frie.

UntitledJeg har null årstidsstimuli og jeg er fortsatt i september. Det blir litt av en kontrast å komme til friske norge om litt under en måned. Du kan tenke man blir forvirra på motsatt side av årstidene her. Jeg har sommerferie og om en måned er det jul. Er ikke rart man blir forvirra. Jeg gleder meg innmari til å komme hjem og klemme alle. Jeg skal være så innmari brun, også skal folk si "herregud så brun idunn er tar hun mye solarium?" også skal andre svare "nei, idunn har flytta til australia. derfor er hun så brun"

3 kommentarer:

  1. Herregud du skriver så bra. Misunner deg sånn på alle områder!

    SvarSlett
  2. Herlighet, du er så flink og bra! Jeg merker jeg savner tekstene dine veldig, men jeg skjønner innmari godt at du er for opptatt med å leve, jeg ønsker ikke at du skal gjøre noe annet heller når du befinner deg i så vakre omgivelser. Det virker som du er flink til å leve i nuet for tiden og det gjør meg glad. God klem <3

    SvarSlett
  3. Likevel om jeg hadde elsket å lest innlegg fra deg oftere, så gjør det meg ganske glad at du er for opptatt med å leve! Det er jo fint når man har det så himla bra at man nesten ikke har tid til å oppdatere alt hele tiden. Kos deg masse. Det ser FANTASTISK ut der, og jeg blir så misunnelig! <3

    SvarSlett

legg gjerne igjen noen ord.