søndag 28. august 2016

Frokostsstemning

Sollyset har allerede fyllt rommet når jeg åpner øynene. Pus ligger inntil vinduet og løfter hodet når hun innser at jeg ser på henne. Hun gjesper og det smitter. Det er en sånn dag hvor man ikke trenger å sjekke hvor mange klokka er. Jeg har en veldig myk morgenkåpe av organisk bomull. Den er støvblå.

Vannet koker, og jeg tar vannkokeren av før det røde lyset slukker. Måler opp i presskanna for én person. Det lukter mørkbrent kaffi av dampen som danser opp i rommet i det jeg fyller opp. Himmelen er lysblå, kun små nysgjerrige skyer spredd som mandler på frokostgrøten min. Drysser kanel over, og det blir litt mer enn jeg planla. Glaserer friske bær med lønnesyrup.

Frokoststemning

Favorittkoppen min er av glass. Jeg syns kaffi er så veldig vakkert igjennom glass. Nesten tom for soyamelk. Rigger meg til i sola, og angrer litt når jeg innser hvor varmt det blir å sitte stille. Gjør ikke noe med det, og spiser opp. Koser meg.

Jeg har begynt å høre på gamle lister, gamle sanger jeg kan utenatt fortsatt. Går mye i Moddi og Siri Nilsen. Blir litt følsom og legger merke til hjerterytmen min. "Det skal gå over" synger Siri. Tenker at jeg burde høre på dette de dagene jeg er litt ensom. Fyller to flasker vann, ei liter til delings på plantene, ei liter til meg.


Setter meg i skyggen med macen på fanget, og lager liste over hva jeg helst skulle fått til idag.

4 kommentarer:

legg gjerne igjen noen ord.